EXPANDIS genomineerd voor TBI Innovatieprijs

TBI maakt de toekomst, dit noemen we duurzaam ondernemerschap. Dit vraagt een proactieve en klantgerichte houding van onze medewerkers. Samen maken we de leefomgeving veiliger, duurzamer en mooier. Duurzaam raakt ieder aspect van onze business. Het raakt ons gedrag en werkomgeving, heeft impact op onze kosten, creëert nieuwe kansen én duurzaam helpt om een bijdrage te leveren aan de lange termijn doelstellingen van onze klanten.

Met de introductie van de TBI Innovatieprijs heeft TBI een podium gecreëerd voor vernieuwing en innovatie.

Dit jaar konden zowel vernieuwende ideeën als gerealiseerde innovaties worden ingediend.

Koen de Jong van Mobilis is met de innovatie EXPANDIS gekozen als een van de drie finalisten in de categorie ‘gerealiseerde innovaties’.

TBI Event

Tijdens het TBI Event op 16 maart a.s. zal de winnaar van de TBI Innovatieprijs bekend worden gemaakt.

EXPANDIS

EXPANDIS is een energiezuinige modulaire RWZI-uitbreiding met kleine footprint.

EXPANDIS-installaties zijn modulair en voorbereid op de toekomst: door de rechthoekige bouw kan er eenvoudig een compartiment worden bijgebouwd/afgeschakeld. Voor Waterschap Rivierenland realiseert Mobilis een EXPANDIS bij RWZI Alblasserdam.

De EXPANDIS is eenvoudig te integreren binnen een bestaande RWZI. Doordat de processen van beluchting en nabezinking in één reactor plaatvinden, is het benodigde ruimtebeslag zeer gering. De diepe semiondergrondse bouwwijze, zonder toepassing van een tussengemaal (vrijverval), zorgt voor een energetisch zeer efficiënte en duurzame RWZI-uitbreiding.

Met deze innovatie bespaart de RWZI na oplevering maar liefst 40% energie ten opzichte van de huidige situatie en gaat de footprint van het complex evenredig omlaag.

Croon Elektrotechniek is samenwerkingspartner voor de elektrotechniek en procesautomatisering.